Четиво за 1 минута

Оптимизация на личните комуникации

Отдавна трябваше да го направя, но все не оставаше време… Във връзка със загубването ми напоследък в собствената ми поща, от миналия четвъртък до снощи редуцирах и реорганизирах начина по който чета и получавам личната си поща.

Акаунтите ми lists@yovko.net, който ползвах за абонамент за списъци и всякакви подобни неща престава да съществува. Заедно с него в небитието заминават photo@yovko.net и admin@yovko.net. Първият от последните два е подменен с друг, който ще бъде споделен само с когото трябва, а и скоро ще се премести в simplestudio.org домейна. Имам и нов email акаунт за лични цели в режим friends only, но той ще бъде споделян само с хора, които си четат пощата под Linux/UNIX или поне са доказали пред мен, че спазват прилична електронна хигиена.

В връзка с тези реорганизации подходих почистващо към натрупалата се поща и запазих единствено и само най-важното. Много е възможно писма изпратени до мен през периода от миналата седмица до снощи да не са били прочетени и да не са запазени. Всъщност има такива… Ако е имало нещо важно, на което не съм реагирал очаквам да го получа пак. Темпото ми на четене на поща с два-три дни закъснение е нормално за мен, както и забавените/забравените отговори и това занапред едва ли ще се промени значително.