Четиво за 2 минути

Lawrence Lessig в София

Няма вече особено място за тревога – Лари Лесиг ще бъде в България на 16-ти и 17-ти май. Програмата му се пука по шевовете, но почти целият му първи ден е отделен за срещи със студенти, с хора на изкуството и разбира се с free and open source общността в България.

За съжаление вторият ден ще бъде отделен за официални негови срещи и няма да му бъде възможно да пътува извън София, с което плануваната лекция в Пловдив отпада.

Ако няма други промени на 16 май в Нов български университет, в Червената къща и вечерта в Технически университет ще има три негови лекции и дискусии на тема свободна култура, Creative Commons и всичко свързано с тях. Вечерта в Техническия университет ще бъде обявенo началото и на Creative Commons България, българските преводи, а може би и open-culture.net като част от проекта, който едва ли ще е готов дотогава, но това не е особено важно.

Най-хубавото е че само дни след Richard Stallman още един член на УС на Free Software Foundation ще стъпи на българска земя и то не кой да е, а авторът на „Code“ и „Free Culture“, професорът по право, член на управителните съвети на Electronic Frontier Foundation и Public Knowledge, обявяван два пъти за един от 25-те най-влиятелни хора на бизнеса, за един от петдесетте най-големи иноватори и един от Top 100 юристите в света, председателят на Creative CommonsLawrence (Larry) Lessig.

http://www.lessig.org/bio/cv/index.shtml