Четиво за 2 минути

BG Fedora Mirror

Публикацията повече не е актуална!

Българското огледало на Fedora в Софийския университет отесня. Досега машината се поддържа с личните усилия и средства на Веселин Колев. За да разполагаме с огледални копия на повече хранилища и за да продължи поддръжката на настоящите е нужно да се закупи нов диск. Огледалото се използва от изключително много хора, затова ако всеки от нас даде мъничко средства ще можем да купим достатъчно голям диск, на който да продължи работата на огледалото и да се добавят още хранилища. Търсят се едни никакви 174 лв. за да се вземе поне един 200GB диск, ако се съберат повече пари ще вземем и по-голям.

Новина-призив е публикувана и на linux-bg.org .

Весо се нагърби със събирането на пари в брой, а аз оставям една своя сметка идните 10-12 дни за набиране на средства за огледалото чрез банкови преводи. Сметката е в Първа инвестиционна банка – София, банков код: 15091501, с/ка: 1007530107 и е на името на Йовко Димитров Ламбрев. Тази сметка принципно се използва много рядко и по нея няма средства. За да бъде всичко открито и явно всеки ден ще взимам банкоматска бележка в края на деня за състоянието на сметката, ще я сканирам и ще я публикувам online.

Началното салдо на сметката днес беше някакъв остатък от 6,90 лв, който се брои за нулев.

Утре вечер ще публикувам копие на утрешния end-of-day… и така. От време на време (през ден примерно) ще слагам и копие на бележка за последните 5 транзакции, за да се вижда, че няма такива, т.е. че не е теглено от сметката.

Ако някой предпочита да дари пари на ръка ще трябва да се свърже с Весо наживо. Аз лично откривам състезанието с 30 лв в брой към Весо. Не е срамно да се дарят и 2 и 5 лева – всеки си преценява колко. Упражнението да го направим като общност е по-важно от това кой колко е дал.